Hva er cornrows?

AngelsAfro

Cornrows, også kjent som spor braids eller flat braids er braids som lå mot hodebunnen. Gjort gjennom en prosess med pyntebånd og plukke opp håret langs en rad, de kan være laget med personens eget hår, eller ved hjelp av hår extensions.

De sies å ha oppstått i Afrika, og har den lengste historien der, men har også vært avbildet i kunsten fra oldtidens Hellas samt representasjoner av keltiske kvinner med elaborately flettet stiler på romerske mynter.

I Joruba kunst, radene symboliserer sivilisasjon, orden og landbruk. En kvinne med fine og komplekse cornrows og braids blir sett på som godt hånd om og fra en sterk familie, som noen stiler ta fire til åtte timer eller mer å fullføre.

De har vært en konstant i Afrika for aeons, men i USA var de slitte nesten utelukkende av Garvey-ists og de i "tilbake til Afrika" bevegelsene til Svartehavet er vakker trend i 1960 og 1970-tallet.

Deretter nytes en noe kort fase av mainstream popularitet i vestlige kulturer i løpet av 1970-tallet da Bo Derek hadde på seg dem for en rolle i filmen 10. Trenden ble oppdatert på slutten av 1990-tallet og tok av verden i 2000 da de sammen med dreadlocks ble oftere sett stil på Paris runways.

 


Produkter Kategorier